Kim van Hoogmoed

Kim van Hoogmoed studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht. Zij is afgestudeerd in Strafrecht en in Criminologie. Sinds 2010 is zij werkzaam als advocaat. Eerst bij een groot kantoor in Haarlem en in 2012 is Kim bij de oprichting in dienst getreden bij het huidige HvH Advocaten, waar zij sinds 2018 deel uitmaakt van de maatschap.

Kim van Hoogmoed is gespecialiseerd in strafrecht. Naast het commune strafrecht legt zij zich toe op het penitentiaire recht, verkeerszaken en het jeugdstrafrecht. Daarnaast staat zij jeugdigen bij op het gebied van ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen. En slachtoffers in strafzaken.

Kim is lid van de Raad van Discipline Amsterdam en beklagvoorzitter bij de Commissie van Toezicht PI Lelystad.Daarnaast is zij lid van de  Vereniging Jeugdrecht Advocaten Amsterdam (JRAA) en aspirant-lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).

Kim staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ten aanzien van de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Strafrecht: waaronder ook jeugdstrafrecht, penitentiair recht, militair strafrecht, financieel economisch strafrecht, milieu strafrecht, fiscaal strafrecht, TBS, slachtofferzaken, vreemdelingen(straf)recht.
– Personen- en Familierecht (t.a.v. het Jeugdbeschermingsrecht, gesloten uithuisplaatsingen)

hoogmoed@hvhadvocaten.nl

06 102 011 87